StartsidanVerksamhet /  Rapport aktiviteter

Logga in

Registrera dig

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

Senaste nyheterna

25 October 2015
Inbjudan till Seminarium den 10/11 2015 på Idéon i Lund
Internationell företagsutveckling, hur gör man? Kör man bara på och exporterar/startar verksamhet i utlandet? Vi tar upp vad man behöver tänka på för att internationalisera och satsa på...

Fler nyheter


Rapport från senaste föredraget Skriv ut Skicka sidan

Sammandrag från BNÖ-möte den 30 mars 2010

vaestafrika_invitation

Vårt möte den 30 mars 2010 med BNÖ, Business Network Öresund, i Malmö gick riktigt bra. Det var fjorton personer som svarat på inbjudan att komma samman för att nätverka och lyssna på ett föredrag om Västafrika.

Kvällen började med att vi först fick lite allmän info av vår sekreterare Carina Broman om BNÖ och kvällens program, var och en fick presentera sig och sedan var det dags för föredraget om Västafrika som Laurent Lawson framförde.

Laurent berättade om regionen Västafrika som består av 16 länder som är organiserade i unionen ECOWAS och som bland annat har en gemensam valuta knuten till Euron samt ett gemensamt rättssystem som liknar Europas vilket medför att regionen är mycket intressant ur företags- och handelssynpunkt.

Vi fick också ta del av den konkurrens som finns från bl.a. Kina som investerar i Västafrika och utökar sin bilaterala handel med regionen. Laurent talade också om konkreta möjligheter som finns för att utveckla affärs- och företagsverksamhet i regionen med exempel från Togo som har två frihandelszoner:

- Frihamnen i huvudstaden Lomé som är den enda djuphamnen i regionen och som kan ta emot riktigt stora båtar. Där finns också den ekonomiska frizonen med möjlighet att starta/driva företags- och produktionsverksamhet med befrielse från importtullar och skatter i Togo. Man kan producera och lagra varor och sedan exportera till Togo eller andra länder i regionen och betalar först skatt när de förs in i ett land.

- Lomés flygplats har kapacitet för 700.000 passagerare per år och det finns 37 destinationer att välja bland. På flygplatsen finns den andra frizonen med möjlighet att lagra och/eller driva verksamhet som är beroende av flygtransporter. På samma villkor som i frihamnen.

Föredraget väckte stort intresse och deltagarna var aktiva och ställde seriösa frågor i samtalet som följde. Man uttryckte också en önskan att vi ordnar fler samlingar av den här typen.

Carina presenterade därefter mer utförligt BNÖ och de aktiviteter som vi planerar och önskar kunna förverkliga inom nätverket framöver.

Slutligen inbjöds alla deltagare att nätverka vid matborden där vi bjöds på varma pajer med sallad och dryck. Det var fin stämning och deltagarna dröjde kvar länge, så det blev många fina samtal och utbyte av idéer och visitkort oss emellan.

Janeric Furbacken

Bilder från mötet

DSC01124
DSC01124
DSC01126
DSC01127
DSC01128
DSC01129
DSC01130
DSC01131
DSC01137
DSC01140
DSC01142
DSC01144
DSC01145
DSC01146
DSC01147
DSC01148
DSC01151
DSC01153
DSC01154
DSC01156
DSC01157
DSC01160
 

Sveriges Kosmopolit-Nätverk

Kosmopolit Umeå, CTN - Cosmopolitan Trade Network Kosmopolit Stockholmsregionens Internationella Entreprenörers Nätverk (SIEN) Kosmopolit Linköping, SINEC - Swedish International Network for Exchange & Commerce Kosmopolit Göteborg, Sveriges Internationella Företagarförening (SIFFEK) Kosmopolit Halmstad, International Business Entrepreneurs Halland (IBE) Kosmopolit Malmö, Business Network Öresund (BNÖ)
 
 

Samarbetspartners

 
BNÖ samarbetspartner: Projekt Kosmopolit
 
projekt_kosmopolit
 
 
business_sweden_logo
 
 
BNÖ samarbetspartner: Näringsliv Skåne
 
 
BNÖ samarbetspartner: Länsstyrelsen i SkåneSamarbetspartners i Togo:

CCIT - Industri- och Handelskammaren i Togo
Togos Industri- och handelskammare
logotogo2000
Togos Internationella Mässa,
Togo 2000
 
Copyright © 2018. Business Network Öresund. Producerad av Style-IT Media